Senin, 10 Agustus 2015

Promo Alfamart Terbaru Agustus 2015

Promo Alfamart - Aplikasi Alfa Gift mempunyai enam ciri utama. Pelanggan boleh mendapatkan pengalaman menarik dengan memuat turun aplikasi ini. "Tak hanya tawaran promo yang eksklusif, pembentangan update promo katalog, pemberian baucar percuma hingga pencarian kedai Alfamart terdekat ketika membuat perjalanan, semuanya dikemas secara inovatif," ujarnya.

Pelanggan juga boleh berhubung terus dengan call center, e-mel dan media sosial Alfamart seperti Facebook, Twitter, Line serta mendapatkan maklumat terkini tentang aktiviti Alfamart dengan komuniti.

Aplikasi Promo Alfamart ini, kata Ryan, dibuat untuk menggarap segmen yang akrab dengan teknologi. Selama ini, sebahagian besar pelanggan perseroan masih konvensional. "Padahal, pasaran pengguna telefon pintar sangat berpotensi memandangkan Indonesia kedudukan ke-4 pengguna telefon pintar terbanyak di Asia," kata dia.


Saat ini aplikasi  Promo Alfamart sudah boleh dinikmati pengguna telefon pintar berasaskan Android, dengan memuat turun melalui Play Store. Sedangkan untuk pengguna telefon pintar berasaskan iOS harus sedikit bersabar kerana aplikasi ini hadir di Apps store pada pertengahan Julai nanti.

"Kecuali perkhidmatan membeli-belah dalam talian, semua perkhidmatan Alfamart kini boleh diakses dalam aplikasi  Promo Alfamart. Khas untuk ciri redeem (penukaran promo dengan promo lain) ke depan akan boleh digunakan di rangkaian Alfa Group. Saat ini baru boleh di rangkaian Alfamart, "katanya.

Baca promo selengkapnya, klik : http://www.hargapromosi.com/2015/08/katalog-promo-alfamart.html